Polityka prywatności

Obchodzimy się odpowiedzialnie z Twoimi danymi

Firma Tirol Werbung GmbH informuje poniżej o sposobie, zakresie oraz celach gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych użytkowników przez podmioty współpracujące w ramach zrzeszenia 5 Tyrolskich Lodowców.

Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych na poniższej stronie internetowej jest: 


Tirol Werbung GmbH
Maria-Theresien-Str. 55, 6020 Innsbruck, Austria
Tel.: +435127272-0  
Fax: +435127272-7
E-Mail: info@tirol.at

Informacje ogólne

Poprzez korzystanie z tej strony internetowej, użytkownik wyraża zgodę na zawarte w poniższej polityce prywatności, przetwarzanie danych osobowych oraz danych nieosobowych w sposób opisany poniżej oraz w celach opisanych w poniższym dokumencie. W każdej chwili można cofnąć zgodę całkowicie lub częściowo, wysyłając e-mail w tej sprawie na adres datenschutz@tirolwerbung.at. Cofnięcie zgody może jednak zakłócić korzystanie z serwisów i informacji dostępnych na stronie, ponieważ zgoda na przetwarzanie danych jest konieczna do uzyskania informacji, dostępnych na lub przy pomocy naszego serwisu internetowego.

Użytkownik ma prawo do uzyskania informacji o przekazywaniu, sprostowaniu lub usuwaniu danych osobowych, jak również o ograniczeniu lub cofnięciu zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych. Informacje te można uzyskać drogą elektroniczną, poprzez kontakt na adres e-mail: datenschutz@tirolwerbung.at. Użytkownik ma również prawo do zgłoszenia skargi w Austriackim Urzędzie Ochrony Danych (www.dsb.gv.at).

Dane osobowe (np. imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu) zostaną wykorzystane przez firmę Tirol Werbung jedynie w sposób zgodny z obowiązującym prawem tj. do wykonania obowiązków i świadczeń na rzecz użytkownika na podstawie zgody przez niego udzielonej.

Wyświetlanie strony

Firma Tirol Werbung zapisuje za każdym wejściem na stronę www.tirolergletscher.com (zwaną dalej „stroną internetową”) następujące dane: nazwa wyświetlanej strony, pobrane ze strony pliki, data/godzina, ilość pobranych danych, informacja o całkowitym wyświetleniu strony, typ wyszukiwarki/wersja, system operacyjny, wcześniej wyświetlana strona internetowa oraz adres IP. Krótkotrwałe zapisanie Twojego adresu IP jest konieczne do wyświetlenia zawartości strony internetowej na podstawie obowiązujących przepisów ustawy § 8 Abs 3 Z 4 DSG oraz Art 6 Abs 1 lit b DSGVO. Twój adres IP zostanie automatycznie usunięty po zakończeniu korzystania ze strony internetowej.

Firma Tirol Werbung wykorzystuje ww. Dane jedynie w celach statystycznych.

Kontakt

Kontaktując się z firmą Tirol Werbung drogą e-mailową lub poprzez formularz kontaktowy, Twoje dane osobowe, w szczególności imię i nazwisko oraz adres e-mail, zostaną przetworzone, zapisane a na koniec usunięte, jedynie w celu obsługi Twojego zgłoszenia. Ten sposób przetwarzania danych osobowych jest tym samym zgodny z treścią ustawy § 8 Abs 3 Z 4 DSG oraz Art 6 Abs 1 lit b DSGVO.

Jeśli w polu przewidzianym na komentarz, zostawisz swój komentarz lub inny wpis, wtedy Twój adres e-mail zostanie zapisany na okres maksymalnie 6 miesięcy. W przypadku wykroczenia, ma to na celu zidentyfikowanie osoby odpowiedzialnej i jest zgodne z § 8 Abs 1 Z 4 DSG oraz Art 6 Abs 1 lit f DSGVO oraz leży w przeważającym interesie firmy Tirol Werbung GmbH.

W przypadku zapytań związanych z konkretnym regionem, koleją górską lub hotelem, Twoje dane osobowe zostaną przekazane do właściwej, lokalnej organizacji turystycznej, kolei górskiej lub hotelu, w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. Z podmiotami lokalnych organizacji turystycznych (Tourismusverband Stubai, Tourismusverband Tux-Finkenberg, Ötztal Tourismus, Tourismusverband Pitztal, Tourismusverband Tiroler Oberland - Kaunertal), z kolejami górskimi (Wintersport Tirol AG & Stubaier Bergbahnen, Zillertaler Gletscherbahn Hintertux, Bergbahnen Sölden, Kaunertaler Gletscherbahnen, Pitztaler Gletscherbahnen) oraz z hotelami (Alpenbad Hotel Hohenhaus, Das Central – Alpine.Luxury.Life, Aktiv- und Wellnesshotel Bergfried, Hotel Alpenhof, Aktiv- und Vitalhotel Bergcristall, Alpen-Wellness-Hotel Gasteigerhof, Alpengasthof Grüner, Alpenhotel Kindl, Alpenhotel Tirolerhof, Alpensporthotel Mutterberg, Auenhotel, Der Stubaierhof Neustift, Hotel Der Rindererhof, Hotel Eden, Hotel Gletscher & Spa Neuhintertux, Sport- & Vitalhotel Seppl, Sportiv-Hotel Mittagskogel, Thermal-Badhotel Kirchler, Edelweiss Hotel, stefan – alpine lifestyle Hotel, Hotel Bergland, Hotel Tyrol Sölden, Pension Dorfplatzl, Hotel Kirchenwirt, Familienhotel Tia Monte, Hotel Gasthof Neue Post, Hotel Alpina, Hotel Weisseespitze, Hotel Sonnblick ) została zawarta umowa o przetwarzaniu zapytań od użytkowników zgodnie z Art 28 ustawy o ochronie danych osobowych DSGVO.

Newsletter

Jeśli chcesz dopisać się do abonentów naszego darmowego newslettera, musisz podać adres e-mail, na który ma zostać wysłany newsletter. Taki sposób przetwarzania danych osobowych jest zgodny z § 8 Abs 3 Z 4 DSG oraz Art 6 Abs 1 lit b DSGVO. Inne dane osobowe jak imię i nazwisko są fakultatywne i służą jedynie do spersonalizowania newslettera.

Rejestracja do newslettera przebiega w systemie Double-Opt-In. Po zameldowaniu, użytkownik otrzymuje na podany adres e-mail wiadomość z linkiem, w który należy kliknąć, aby ukończyć rejestrację. W ten sposób możemy zagwarantować, że jedynie uprawnieni właściciele adresów e-mail, zostaną zgłoszeni do naszego newslettera.

W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera. Na końcu każdego newslettera znajduje się link, dzięki któremu można dokonać rezygnacji z otrzymywania newslettera. Innym sposobem rezygnacji, jest wysłanie wiadomości na adres e-mail: datenschutz@tirolwerbung.at. Twoje dane osobowe zostaną usunięte z bazy abonentów newslettera.

Jeśli w ramach wykonywania świadczeń, firma Tirol Werbung GmbH, otrzymała od użytkownika dane osobowe, takie jak: imię, nazwisko, adres zamieszkania, data urodzenia, zawód, branża, forma zatrudnienia, wtedy ww. firma zachowuje sobie prawo do tworzenia list marketingowych, na podstawie których wysyła drogą pocztową do użytkowników interesujące oferty i informacje o produktach związanych z firmą Tirol Werbung GmbH. Aby cofnąć zgodę na otrzymywanie takich informacji, należy skontaktować się z firmą Tirol Werbung GmbH na adres e-mail: datenschutz@tirolwerbung.at. 

Server-Log-Files

Dostawca usług internetowych zbiera i automatycznie zapisuje informacje w tzw. Plikach Server-Log-Files, które Twoja przeglądarka internetowa automatycznie wysyła do nas. Do tych informacji należy:

Typ przeglądarki/wersja

System operacyjny

Refferer URL

Nazwa hosta komputera

Godzina zapytania z serwera


Dane te nie są przypisane do konkretnej osoby. Nie łączy się tych danych z konkretnym źródłem informacji. Zachowujemy sobie prawo do sprawdzenia tych danych, jeśli zachodzi podejrzenie ich bezprawnego wykorzystania.

Pliki Cookies

Podczas korzystania ze strony, na Twoim komputerze zostaną zapisane pliki Cookies (małe pliki tekstowe). Dzieje się to w celu optymalizacji korzystania ze strony np. poprzez zapisywanie ustawień użytkownika. Korzystanie ze strony jest również możliwe bez zapisywania plików Cookies. Możesz wyłączyć lub ograniczyć zapisywanie plików Cookies w swojej przeglądarce internetowej, lub zmienić ustawienia tak, aby zawsze otrzymywać informację o zgodzie na zapisywanie plików Cookies. Poprzez funkcję ochrony danych w przeglądarce, w każdej chwili możesz usunąć pliki Cookies ze swojego komputera. Po usunięciu tych plików, niektóre przyjazne użytkownikowi funkcje na stronie internetowej, mogą zostać ograniczone.

Google Analytics

Ta strona korzysta z urządzenia Google Analytics, którego dostawcą jest Google Inc. („Google“), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics korzysta z plików Cookies, które umożliwiają analizę korzystania ze stron internetowych. Dane, generowane przez pliki Cookies, które dotyczą Twojego użytkowania stron internetowych (łącznie z adresem IP), są przekazywane na serwery w USA i tam zapisywane na czas przeglądania strony www.tyrol.pl. Między USA a Komisją Europejską zawarta została w tym celu odpowiednia umowa. Google wykorzystuje te dane na zlecenie Tirol Werbung GmbH, aby analizować Twoje zachowanie na naszej stronie internetowej. Google może przekazać te dane dalej, do podmiotów trzecich, jeśli jest to zgodne z aktualnym stanem prawnym lub jeśli podmioty trzecie na zlecenie Google przetwarzają te dane. Google w żadnym wypadku nie łączu Twojego adres IP z innymi danymi, przetwarzanymi przez Google.

W wypadku aktywowania usługi wysyłania anonimowego IP na tej stronie internetowej, Google skróci adres IP na terenie Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Jedynie w wyjątkowych wypadkach Google przekaże pełny adres IP na serwery w USA, gdzie adres IP zostanie skrócony. Usługa anonimowych adresów IP jest aktywowana na naszej stronie internetowej.

Zapisywanie plików Cookies na komputerze można kontrolować poprzez ustawienia przeglądarki; zwracamy jednak uwagę, że wyłączając lub ograniczając możliwość użycia plików Cookies, może dojść do ograniczeń w pełnym korzystaniu z naszej strony internetowej. Ponadto możesz zapobiec gromadzeniu oraz przetwarzaniu danych osobowych przez informacje zawarte w plikach Cookie (np. adres IP) przez Google, pobierając i instalując wtyczkę:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de 

Więcej informacji o ochronie danych osobowych przez Google znajduje się tutaj: https://www.google.com/analytics/terms/de.html 

Google Adwords Conversion-Tracking

Korzystamy z usługi Google Adwords, aby wyświetlać Tobie reklamę na stronach Google oraz na innych stronach. Przy pomocy usługi Convertion-Tracking możemy analizować wykorzystywane przez nas formy reklamowe. Celem tego jest wyświetlanie Tobie treści reklamowych, która może być dla Ciebie interesująca oraz zamieszczanie takiej treści na naszej stronie, która mogłaby być bardziej interesująca dla użytkowników. Podstawą prawną jest tutaj Art. 6 Abs. 1 lit. f DS-GVO.
Reklama jest wyświetlana przez usługę Google Ad Server. Do tego korzystamy z plików Cookies, które analizują dla nas kliknięcia w reklamę oraz wyświetlenie reklamy użytkownikowi. Jeśli trafiłeś na naszą stronę poprzez kliknięcie w naszą reklamę na stronach Google, wtedy Google AdWords zapisuje na Twoim komputerze plik Cookie. Te pliki tracą ważność z reguły po upływie 30 dni i służą do identyfikacji użytkownika. W tych plikach z reguły zapisywane są dane z analizy Unique Cookie-ID, ilość Ad Impressions na wyświetlenie (tzw. Frequency), ostatnie wyświetlenie (Impression, ważna dla Post-View-Convertion) oraz informacje Opt-Out (czyli oznaczenie, że użytkownik nie chce więcej otrzymywać treści reklamowych).

Pliki Cookies umożliwiają Google rozpoznanie Twojej przeglądarki internetowej. Jeśli użytkownik korzysta ze strony, która jest klientem AdWords oraz jeśli plik Cookie, zapisany na komputerze użytkownika jeszcze nie wygasł, wtedy Google i jego klient rozpoznają, że użytkownik klikną w reklamę i został przekierowany na stronę. Każdy klient AdWord otrzymuje swój własny plik Cookie. Dzięki temu klient Adwords nie może sam śledzić tych plików. My sami nie gromadzimy ani nie przetwarzamy w formach reklamowych żadnych danych osobowych użytkowników. Otrzymujemy jedynie od Google analizy statystyczne. Na podstawie tych analiz możemy ocenić, które formy reklamowe są wyjątkowo skuteczne. Nie otrzymujemy żadnych innych danych z wykorzystania naszych from reklamowych i nie możemy w żaden sposób zidentyfikować ich użytkowników.

Z powodu wykorzystania różnych narzędzi marketingowych, Twoja przeglądarka internetowa automatycznie łączy się z serwerami Google. Nie mamy żadnego wpływu na zakres oraz na dalsze wykorzystywanie danych przez spółkę Google i informujemy Cię o tym na podstawie naszej aktualnej wiedzy: poprzez użycie AdWords Convertion-Tracking, Google otrzymuje informacje, że jako użytkownik korzystałeś z części naszej strony internetowej lub kliknąłeś w reklamę, przez nas wyświetloną. Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem serwisów Google, spółka ta może przyporządkować tę informację do twojego osobistego konta. Nawet, jeśli w momencie korzystania ze strony, nie jesteś zalogowany w serwisie Google, istnieje szansa, że Twój adres IP zostanie rozpoznany i zapisany.

Zapisywanie plików Cookies na komputerze można kontrolować poprzez ustawienia przeglądarki; zwracamy jednak uwagę, że wyłączając lub ograniczając możliwość użycia plików Cookies, może dojść do ograniczeń w pełnym korzystaniu z naszej strony internetowej. Ponadto możesz zapobiec gromadzeniu oraz przetwarzaniu danych osobowych przez informacje zawarte w plikach Cookie (np. adres IP) przez Google, pobierając i instalując wtyczkę:
http://www.google.com/settings/ads/plugin

Google jest członkiem EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.  
Więcej informacji o ochronie danych osobowych przez Google znajduje się tutaj: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy https://services.google.com/sitestats/de.html 

Google Remarketing

Ta strona korzysta z usługi Google Remarketing. Google Remarketing jest usługą Google, która umożliwia wyświetlanie treści reklamowych użytkownikom, którzy wcześniej korzystali z danej strony internetowej. Podmioty trzecie, łącznie z Google, wyświetlają formy reklamowe w internecie. W tym celu na Twoim urządzeniu zostają zapisane pliki Cookies, które zostają wykorzystane do wyświetlania reklamy na podstawie Twoich wcześniejszych odwiedzin na tej stronie internetowej. Identyfikacja użytkownika następuje poprzez plik Cookie zapisany w przeglądarce internetowej. Przy pomocy tych plików, analizować można korzystanie ze strony internetowej a następnie wyświetlać w ramach reklamy treści, które mogą zainteresować użytkownika.

Jeśli nie chcesz otrzymywać reklamy, dostosowanej do Twoich zainteresowań w sieci Google Display Network, możesz wyłączyć tę usługę poprzez stronę deaktywującą DoubleClick. Innym sposobem, można również deaktywować wykorzystywanie plików Cookies przez podmioty trzecie poprzez stronę deaktywującą NAI Opt-Out.

Więcej informacji znajduje się na stronie: https://support.google.com/adwords/answer/2453998?hl=de 

AdServer

Strona internetowa Tirol Werbung GmbH korzysta z usług (AdServer, DSP firmy Adform A/S), aby wyświetlać treści reklamowe skierowane do konkretnych grup docelowych. W tym celu zbierane i analizowane są dane użytkowników strony lub dane użytkowników naszych treści reklamowych, takie jak typ urządzenia, lokalizacja geograficzna, wyświetlone strony. Anonimowe adresy IP zostają w tym celu przyporządkowane do konkretnych grup tematycznych (np. miasta i kultura, wędrówki i Alpy). Dane te nie mogą zostać przez nas przyporządkowane do żadnego użytkownika. W ramach umowy zawartej na podstawie Art. 26 DSGVO, współpracujemy z firmą Österreich Werbung, aby wzmocnić i wesprzeć austriackie destynacje turystyczne. Dane z naszej strony internetowej oraz użytkowników naszych kampanii reklamowych, wpływają w formie anonimowej do wspólnej bazy danych, która jednak nie jest w stanie przyporządkować tych danych do żadnego, konkretnego użytkownika. Anonimowe i tematycznie uporządkowane dane ID, są przez nas wykorzystywane do wyświetlania tematycznie pasujących treści reklamowych. Informacje te zbieramy podczas naszych kampanii reklamowych, pobierając je ze wspólnej bazy danych lub poprzez korzystanie z ogólnoświatowej bazy Adform. Wygenerowane dane wykorzystywane są również przez innych klientów Adform, do poszerzenia własnej bazy klientów.

Jeśli chcesz usunąć pliki Cookie z platformy Adform, kliknij w podany link: https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/right-to-be-forgotten/
Jeśli chcesz zaprzestać analizowania swoich danych przez firmę Adform, kliknij tutaj: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/ 

Korzystanie z Google Fonts

Na naszej stronie internetowej korzystamy z Google Fonts. Dzięki temu możemy zintegrować różne czcionki z naszą stroną internetową. Te czcionki są udostępniane przez serwer Google, znajdujący się w USA. Podczas wyświetlania naszej strony internetowej, przeglądarka internetowa użytkownika, łączy się z serwerami Google w USA. Podczas tego procesu przekazywany i zapisywany jest adres IP użytkownika. 

Google jest członkiem EU-US Privacy Shield: www.privacyshield.gov/EU-US-Framework
Więcej informacji o Google: Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA  
Więcej informacji o ochronie danych osobowych przez Google: https://www.google.com/policies/privacy/ 

Facebook Custom Audiences

Ta strona wykorzystuje Facebook Custom Audiences. Facebook Custom Audiences jest usługą firmy Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, CA, 94304, USA, dzięki której użytkownikom strony internetowej zostają wyświetlane treści reklamowe. 

Facebook korzysta z plików Cookies, aby umożliwić wyświetlanie form reklamowych na podstawie wcześniej odwiedzanych przez użytkownika stron internetowych. Identyfikacja użytkowników odbywa się poprzez plik Cookie, zapisany w przeglądarce internetowej. Przy pomocy plików Cookies, analizowane jest użytkowanie strony internetowej oraz możliwe jest wyświetlanie treści reklamowej, dostosowanej do zainteresowań użytkownika.

Aby zrezygnować z wyświetlania treści reklamowych, dostosowanych do własnych zainteresowań, należy kliknąć w poniższy link: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads 

Okres przechowywania danych

Przetwarzamy i zapisujemy Twoje dane osobowe jedynie tak długo, jak jest to konieczne do prawidłowego świadczenia usług lub jest ograniczone normami prawnymi. Po ustaniu konieczności przechowywania danych, zostaną one zablokowane lub usunięte. Ponad to, w wyniku regulacji prawnych, blokujemy i usuwamy dane użytkowników po upływie okresu, zdefiniowanego przez aktualne przepisy prawne.

Twoje prawa

Na podstawie aktualnych przepisów, przysługują Ci następujące prawa w odniesieniu do ochrony danych osobowych:

1) Prawo do informacji:  

Masz prawo żądać od nas informacji o tym, czy zbieramy i przetwarzamy dane osobowe. Masz również prawo żądać od nas informacji o tym, jakie dane osobowe przetwarzamy, w jakim celu, kto jest odbiorcą informacji oraz jak długo przechowujemy dane osobowe.

2) Prawo do korekty i uzupełnienia danych osobowych

Masz prawo do korekty niepoprawnych danych osobowych. Jeśli występuje zasadność, związana ze świadczonymi przez nas usługami, masz prawo żądać od nas uzupełnienia niepełnych danych osobowych.

3) Prawo do usunięcia danych osobowych

Masz prawo do usunięcia swoich danych osobowych np. jeśli dane te nie są już niezbędne do wcześniej ustalonych celów, chcesz cofnąć wyrażenie zgody na ich przetwarzanie lub dane osobowe zostały wykorzystane w sprzeczny z przepisami sposób.

4) Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych

Masz prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych, jeśli uważasz, że sposób w jaki te dane są przetwarzane, jest niewłaściwy.

5) Prawo do uzyskania danych osobowych

Masz prawo do uzyskania od nas w formie uporządkowanej i czytelnej, swoich danych osobowych.

6) Prawo do sprzeciwu

Masz prawo w każdej chwili z powodów, które wynikają z Twojej wyjątkowej sytuacji, do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. W wypadku reklamy bezpośredniej masz prawo jako osoba bezpośrednio dotknięta, w każdej chwili złożyć sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych, służących do wyświetlania reklamy. To dotyczy również tzw. Profilingu, jeśli jest związany z reklamą bezpośrednią.

7) Prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych

Możesz w każdej chwili wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Dane przetworzone do momentu wycofania zgody, nie tracą podstawy prawnej.