Urlaubsangebote
Panorama Gletscher

Polityka prywatności


Firma Tirol Werbung GmbH informuje o charakterze, zakresie i celu gromadzenia oraz wykorzystywania danych osobowych w ramach współpracy 5 lodowców Tyrolu.

Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych na tej stronie internetowej jest:
Tirol Werbung GmbH
Maria-Theresien-Str. 55, 6020 Innsbruck
Tel.: +435127272-0
Fax: +435127272-7
E-mail: info@tirol.at

Postanowienia ogólne
Korzystając z tej witryny, użytkownik wyraża zgodę na wykorzystanie danych osobowych i nieosobowych zgodnie z niniejszymi zasadami prywatności w sposób i dla celów określonych poniżej.
Mogą Państwo odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie (nawet częściowo), wysyłając wiadomość e-mail na adres datenschutz@tirolwerbung.at. Może to wpływać na funkcjonalności i treści oferowane na tej stronie, w szczególności dlatego, że niektóre aplikacje do przesyłania danych są wymagane do świadczenia usługi.

Ponadto mają Państwo prawo do informacji o danych osobowych dotyczących Państwa, do ich przenoszenia, poprawiania lub usuwania, a także do ograniczania lub sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych. Mogą Państwo skorzystać z tych praw, wysyłając e-mail na adres datenschutz@tirolwerbung.at.
Mają Państwo także prawo złożyć skargę do Austriackiego Urzędu Ochrony Danych (www.dsb.gv.at).
Dane osobowe (na przykład nazwisko, adres e-mail, numer telefonu) są przetwarzane i przekazywane przez Tirol Werbung GmbH tylko w sposób zgodny z prawem (w szczególności w celu wypełnienia zobowiązań umownych lub na podstawie zgody użytkownika).


Strona
Firma Tirol Werbung GmbH zapisuje następujące dane przy każdym dostępie do strony internetowej www.tirolergletscher.com (zwanej dalej "witryną"): nazwa odwiedzanej witryny, żądany plik, data / czas, ilość przesłanych danych, komunikat o pomyślnym pobraniu, typ / wersja przeglądarki, system operacyjny, poprzednio odwiedzana strona i adres IP.
Krótkoterminowe przechowywanie adresu IP urządzenia jest wymagane do dostarczania treści witryny, a zatem zgodnie z § 8 ust. 3 nr 4 DSG (Prawa o ochronie danych) oraz zgodnie z § 6 ust. 1 lit. b DSGVO (Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych) w celu realizacji zamówienia. Państwa adres IP zostanie usunięty po opuszczeniu strony internetowej. Firma Tirol Werbung GmbH wykorzystuje wyżej wymienione dane wyłącznie do celów statystycznych, do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania swojej oferty.


Kontakt
Jeśli skontaktują się Państwo z Tirol Werbung GmbH przy wykorzystaniu poczty elektronicznej i / lub formularza kontaktowego, Państwa dane osobowe tam wprowadzone, w szczególności Państwa imię, nazwisko i adres e-mail, będą przechowywane tylko w celu przetworzenia zapytania i następnie usuwane. Przetwarzanie danych jest zatem wymagane w celu wykonania umowy zgodnie z § 8 ust. 3 pkt 4 DSG i zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) DSGVO.
Jeśli pozostawią Państwo komentarze lub inne informacje w podanych polach, Państwa adres IP będzie przechowywany przez maksymalnie sześć miesięcy. Celem tego przechowywania jest umożliwienie identyfikacji osoby odpowiedzialnej w przypadku naruszenia prawa. Zgodnie z § 8 Abs 1 Z 4 DSG i Art 6 Abs 1 lit f DSGVO, leży to w nadrzędnym interesie Tirol Werbung GmbH.

W przypadku zapytań dotyczących regionów, wyciągów i kolei linowych oraz hoteli, podane w zapytaniu dane są przekazywane do odpowiednich lokalnych stowarzyszeń turystycznych, przewoźników lub hoteli w celu przygotowania odpowiedniej oferty. Przekazywanie danych  stowarzyszeniom turystycznym (Tourismusverband Stubai, Tourismusverband Tux-Finkenberg, Ötztal Tourismus, Tourismusverband Pitztal, Tourismusverband Tiroler Oberland - Kaunertal), wyciągom (Wintersport Tirol AG & Stubaier Bergbahnen, Zillertaler Gletscherbahn Hintertux, Bergbahnen Sölden, Kaunertaler Gletscherbahnen, Pitztaler Gletscherbahnen) oraz hotelom na lodowcach (Alpenbad Hotel Hohenhaus, Das Central – Alpine.Luxury.Life, Aktiv- und Wellnesshotel Bergfried, Hotel Alpenhof, Aktiv- und Vitalhotel Bergcristall, Alpen-Wellness-Hotel Gasteigerhof, Alpengasthof Grüner, Alpenhotel Kindl, Alpenhotel Tirolerhof, Alpensporthotel Mutterberg, Auenhotel, Der Stubaierhof Neustift, Hotel Der Rindererhof, Hotel Eden, Hotel Gletscher & Spa Neuhintertux, Sport- & Vitalhotel Seppl, Sportiv-Hotel Mittagskogel, Thermal-Badhotel Kirchler, Edelweiss Hotel, stefan – alpine lifestyle Hotel, Hotel Bergland, Hotel Tyrol Sölden, Pension Dorfplatzl, Hotel Kirchenwirt, Familienhotel Tia Monte, Hotel Gasthof Neue Post, Hotel Alpina, Hotel Weisseespitze, Hotel Sonnblick) reguluje umowa zgodna z artykułem 28 DSGVO.

Newsletter
Jeśli chcą Państwo zapisać się do bezpłatnego biuletynu, muszą Państwo podać adres e-mail, na który zostanie on wysłany. Przetwarzanie danych jest wymagane do realizacji umowy zgodnie z § 8 ust. 3 nr 4 DSG i zgodnie z § 6 ust. 1 lit. b DSGVO. Inne dane osobowe, takie jak imię i nazwisko, są opcjonalne. Te dodatkowe informacje służą tylko do personalizowania biuletynu.

W procesie rejestracji korzystamy z podwójnej procedury opt-in. Po zalogowaniu otrzymają Państwo wiadomość e-mail z potwierdzeniem i autoryzacją  -  prośbą o kliknięcie na link znajdujący się w mailu przeslanym na podany przez Państwa adres e-mail. Gwarantuje to, że tylko uprawniony użytkownik podanego adresu e-mail może zapisać się na naszą listę mailingową.

W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z subskrypcji biuletynu. Na końcu każdego biuletynu znajduje się link, przy pomocy którego można tego dokonać. Mogą Państwo również wysłać odpowiedni e-mail na adres datenschutz@tirolwerbung.at. Państwa dane osobowe zostaną następnie usunięte z listy mailingowej newslettera.
W każdym przypadku, gdy otrzymujemy od Państwa informacje w kontekście stosunku umowy z Państwem, Tirol Werbung GmbH zastrzega sobie prawo do wykorzystywania do własnych celów reklamowych danych takich jak Państwa imię i nazwisko, adres pocztowy, roku urodzenia, Państwa zawód, oddział lub nazwa firmy. Są one przechowywane i wykorzystywane do przygotowania interesujących dla Państwa ofert i spersonalizowanych reklam przesyłanych przez Tirol Werbung GmbH. W każdej chwili mogą Państwo sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych, wysyłając wiadomość na adres datenschutz@tirolwerbung.at.

Pliki c ookie
Podczas odwiedzania witryny na Państwa urządzeniu zapisywane są pliki cookie (małe pliki tekstowe). Ma to na celu usprawnienie obsługi przez Tirol Werbung GmbH, między innymi zapisywanie ustawień preferowanych przez użytkownika.
Korzystanie z witryny jest również możliwe bez plików cookie. Mogą Państwo wyłączyć przechowywanie plików cookie w przeglądarce, ograniczyć je do określonych witryn lub ustawić przeglądarkę tak, żeby powiadamiała Państwa za każdym razem przed zapisaniem pliku cookie. W dowolnym momencie mogą Państwo usunąć pliki cookie z dysku twardego komputera, korzystając z funkcji prywatności w przeglądarce. W takim przypadku funkcjonalność i użyteczność witryny może być ograniczona.

Google Analytics
Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google Inc. ("Google"), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics wykorzystuje pliki cookie, które umożliwiają analizę korzystania z witryny. Dane generowane przez cookies na temat korzystania z tej witryny (w tym adres IP) są przesyłane na serwer Google w USA i przechowywane tam przez cały czas trwania wizyty na stronie internetowej www.tirol.at. Odpowiedni poziom bezpieczeństwa przy przekazywaniu danych osobowych do Stanów Zjednoczonych reguluje Komisja Europejska poprzez Tarczę Prywatności UE-USA.
Google będzie używać przesłanych danych w imieniu Tirol Werbung GmbH w celu oceny korzystania z witryny, sporządzania raportów dotyczących działalności strony internetowej dla Tirol Werbung GmbH oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie internetowej i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te dane stronom trzecim, jeśli jest to wymagane przez prawo lub jeśli strony trzecie przetwarzają te dane w imieniu Google. Google nigdy nie powiąże Państwa adresu IP z innymi danymi Google.
Jeśli jednak w tej witrynie włączono anonimizację IP, Google skróci Państwa adres IP w Unii Europejskiej lub w Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie wysłany na serwer Google w USA i tam skrócony. Na tej stronie możliwa jest aktywacja usługę anonimizacji IP. 
Mogą Państwo zapobiegać przechowywaniu plików cookie w kontekście Google Analytics poprzez odpowiednie ustawienie oprogramowania przeglądarki. Istnieje możliwość, że w takim przypadku  nie będą Państwo mogli korzystać ze wszystkich funkcji tej witryny. Ponadto mogą Państwo zapobiegać gromadzeniu przez Google danych generowanych przez plik cookies i związanych z korzystaniem z witryny (w tym adresu IP), a także przetwarzaniem tych danych przez Google za pomocą wtyczki do przeglądarki dostępnej pod poniższym linkiem, który umożliwia jej pobranie i instalację:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Więcej informacji na temat warunków korzystania z usługi Google Analytics i zasad prywatności można znaleźć na stronie: https://www.google.com/analytics/terms/pl.html

Google Adwords Conversion-Tracking
Używamy Google Adwords do wyświetlania reklam w Google i innych witrynach stron trzecich. Śledzenie konwersji pomaga nam określić skuteczność każdej reklamy. Naszym celem jest pokazywanie reklam, które są dla Państwa atrakcyjne, dzięki czemu nasza strona internetowa staje się dla Państwa bardziej interesująca. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych jest Art. 6 pkt 1 lit. f DS-GMO.
Reklama jest dostarczana przez Google za pośrednictwem serwera zwanego "ad server". Używamy plików cookie do mierzenia pewnych wskaźników, takich jak wyświetlenia reklam lub kliknięcia użytkowników. Jeśli uzyskają Państwo dostęp do naszej witryny za pośrednictwem reklamy Google, Google Adwords zapisze plik cookie na Państwa komputerze. Pliki cookie tracą ważność zazwyczaj po 30 dniach i nie są przeznaczone do osobistej identyfikacji. Zapisany zostaje jedynie unikalny cookie-ID czyli niepowtarzalny identyfikator pliku cookie, używany jako wartość wykorzystywana do analizy, obrazująca liczbę wyświetleń reklamy (częstotliwość), ostatnie wyświetlenie (istotne dla konwersji po wyświetleniu) i informacje o rezygnacji (zaznaczenie, że użytkownik nie jest zainteresowany).

Te pliki cookie pozwalają Google rozpoznać Państwa przeglądarkę internetową. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony witryny internetowej Adwords, a plik cookie przechowywany na jego komputerze jeszcze nie wygasł, Google i klient będą mogli wykryć, że użytkownik kliknął reklamę i został przekierowany na tę stronę. Każdemu klientowi Adwords przypisany jest inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą być śledzone za pośrednictwem stron internetowych klientów Adwords. Nie gromadzimy i nie przetwarzamy samodzielnie żadnych danych osobowych we wspomnianych środkach reklamowych. Otrzymujemy tylko oceny statystyczne dostarczone przez Google. Na podstawie tych ocen możemy określić, które z zastosowanych środków reklamowych są szczególnie skuteczne. Nie otrzymujemy żadnych dalszych danych z wykorzystania materiałów reklamowych, w szczególności nie możemy zidentyfikować użytkowników na podstawie tych informacji.

Dzięki używanym narzędziom marketingowym Państwa przeglądarka automatycznie nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Google. Nie mamy wpływu na zakres i dalsze wykorzystanie danych zebranych przez Google i informujemy Państwa zgodnie ze stanem naszej wiedzy: dzięki śledzeniu konwersji AdWords Google otrzymuje informacje, że uzyskaliście Państwo dostęp do odpowiedniej części naszej witryny lub kliknęliście Państwo na naszą reklamę. Jeśli są Państwo zarejestrowani w usłudze świadczonej przez Google, Google może powiązać tę wizytę z Państwa kontem. Nawet jeśli nie są Państwo zarejestrowani w Google lub nie zalogowali się Państwo, istnieje szansa, że dostawca znajdzie i zapisze Państwa adres IP.
Mogą Państwo zapobiec przechowywaniu plików cookie poprzez odpowiednie ustawienie oprogramowania przeglądarki; należy jednak pamiętać, że po zmianie ustawień, mogą Państwo nie być w stanie w pełni wykorzystać wszystkich funkcji tej witryny. Ponadto mogą Państwo zapobiec gromadzeniu przez Google danych generowanych przez plik cookie i związanych z korzystaniem z witryny (w tym adresu IP), a także przetwarzaniem tych danych przez Google, pobierając wtyczkę do przeglądarki dostępną pod poniższym linkiem:
http://www.google.com/settings/ads/plugin

Google stosuje zasady związane z Tarczą Prywatności UE-USA, https://www.privacyshield.gov/EU-US Framework.
Więcej informacji na temat prywatności w Google można znaleźć na stronie: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy https://services.google.com/sitestats.html

Google Remarketing
Ta witryna korzysta z remarketingu Google. Remarketing Google to usługa reklamowa świadczona przez Google, która umożliwia ukierunkowaną promocję dla poprzednich użytkowników witryny.
Firmy zewnętrzne, w tym Google, umieszczają reklamy w witrynach internetowych. Pliki cookie są przechowywane na Państwa urządzeniu i wykorzystywane do wyświetlania reklam na podstawie poprzednich wizyt użytkownika na stronie. Identyfikacja użytkowników odbywa się za pomocą plików cookie ustawionych w przeglądarce internetowej. Pliki tekstowe mogą służyć do analizowania zachowania użytkowników podczas odwiedzania strony internetowej, a następnie do wykorzystywania ich do personalizacji reklam opartych na zainteresowaniach.

Jeśli nie chcą Państwo otrzymywać reklam opartych na zainteresowaniach, mogą Państwo użyć menedżera preferencji reklam, aby wyłączyć wykorzystanie plików cookie przez Google w tych celach i dostosować reklamy w sieci reklamowej Google, odwiedzając stronę rezygnacji z DoubleClick. Użytkownicy mogą również wyłączyć używanie plików cookie stron trzecich, korzystając ze strony rezygnacji z Network Advertising Initiative lub wyłączając korzystanie z plików cookie w ustawieniach przeglądarki.
Więcej informacji znaleźć można na stronie
https://support.google.com/adwords/answer/2453998?hl=pl

Evalanche
Mają Państwo możliwość zadawania pytań za pośrednictwem naszej strony internetowej. Podane przez Państwa dane (takie jak adres e-mail, tytuł, imię i nazwisko, liczba osób, liczba i wiek dzieci) będą wykorzystywane wyłącznie do przetwarzania Państwa zapytania i zostaną ujawnione tylko na wniosek osób trzecich (np. dostawcy usług turystycznych).
W tym celu wykorzystywana jest technologia SC-Networks Evalanche.
Operator SC-Networks Evalanche przetwarza dane osobowe tylko w systemach zlokalizowanych w Niemczech.
Dane kontaktowe:
SC-Networks GmbH,
Enzianstr. 2, 82319 Starnberg,
Telefon: +49 8151 / 555 16 0, Telefax: +49 8151 / 555 16 29,
info@sc-networks.com, https://www.sc-networks.de

AdServer
Strona internetowa Tirol Werbung GmbH korzysta z produktów (AdServer, DSP) firmy Adform A/S w celu wyświetlania reklam skierowanych do określonej grupy docelowej. W tym celu od osób zainteresowanych poszczególnymi tematami na naszej stronie internetowej lub w kampaniach reklamowych pobierane i analizowane są określone dane (typ urządzenia, lokalizacja, otwierane strony). Odnośne identyfikatory są w zanonimizowanej formie przyporządkowywane do określonych zakresów tematycznych (np. miasto i kultura, wędrowanie i Alpy). Nie ma możliwości przyporządkowania tych danych do poszczególnych osób odwiedzających nasze strony internetowe.
W ramach umowy zgodnie z art. 26 RODO współpracujemy przy tym z firmą Österreich Werbung w celu wzmocnienia atrakcyjności turystycznej Austrii oraz wspierania austriackiej branży turystyki i rekreacji. Dane osób odwiedzających naszą stronę internetową oraz uczestników kampanii są również w zanonimizowanej formie wprowadzane do wspólnej bazy danych, która nie umożliwia przyporządkowania do poszczególnych użytkowników naszej strony internetowej.  
Zanonimizowane i pogrupowane tematycznie identyfikatory są przez nas wykorzystywane do wyświetlania tematycznych reklam internetowych osobom zainteresowanym, które wyszukujemy przez nasze własne kampanie reklamowe, we wspólnej bazie danych lub w światowych zasobach danych firmy Adform. Pobrane dane są ponadto wykorzystywane przez innych klientów firmy Adform do rozszerzania bazy klientów.
Jeśli chcą Państwo zapobiec takiej analizie Państwa zachowania jako osoby odwiedzającej stronę, należy kliknąć tutaj (https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/).


Używanie czcionek Google
Używamy czcionek Google na naszej stronie. Dzięki temu możemy zintegrować określone czcionki na naszej stronie internetowej. Czcionki te dostarczane są przez Google za pośrednictwem serwerów w Stanach Zjednoczonych. Gdy odwiedzają Państwo naszą witrynę, Państwa przeglądarka internetowa nawiązuje bezpośrednie połączenie z tymi serwerami. Państwa dane, między innymi adres IP jest przesyłany do Google i tam przechowywany. Google stosuje zasady związane z Tarczą Prywatności UE-USA: www.privacyshield.gov/EU-US Framework
Więcej informacji na temat Google: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountainview, California 94043, USA
Więcej informacji na temat prywatności w Google:https://www.google.com/policies/privacy/

Facebook Custom Audiences
Ta strona używa Facebook Custom Audiences. Facebook Custom Audiences jest usługą promocyjną świadczoną przez Facebook Inc., 1601 S California Ave., Palo Alto, CA, 94304, USA, która pozwala użytkownikom na promocję swojej witryny w sposób ukierunkowany.
Facebook wykorzystuje pliki cookie do wyświetlania reklam na podstawie poprzednich wizyt użytkownika na tej stronie. Identyfikacja użytkowników odbywa się za pomocą plików cookie ustawionych w przeglądarce internetowej, które są tam przechowywane. Za pomocą plików cookie zachowanie użytkownika może być analizowane podczas wizyty na stronie internetowej, a następnie wykorzystywane do przygotowania ofert i reklam opartych na jego zainteresowaniach.
Jeśli nie chcą Państwo otrzymywać reklam opartych na zainteresowaniach na Facebooku, mogą Państwo zrezygnować z subskrypcji tutaj (strona w języku angielskim):
https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

Czas przechowywania danych
Przetwarzamy i przechowujemy Państwa dane tak długo, jak to konieczne do ich przetwarzania lub zapewnienia zgodności z obowiązkami prawnymi. Po ustąpieniu celu przetwarzania Państwa dane zostaną zablokowane lub usunięte. Jeśli istnieją zobowiązania prawne do przechowywania danych, są one blokowane lub usuwane niezwłocznie gdy upłynie czas ich przechowywania wynikający z przepisów prawa.

Państwa prawa
Mają Państwo następujące prawa dotyczące Państwa danych osobowych:

1)    Prawo do informacji
Mają Państwo prawo do uzyskania informacji na temat przetwarzania Państwa danych osobowych. Mają Państwo prawo do dostępu do tych danych osobowych i innych informacji, np. celów przetwarzania, odbiorców i planowanego czasu przechowywania lub kryteriów ustalania czasu ich przechowywania.

2)    Prawo do sprostowania i uzupełnienia
Mają Państwo prawo żądać niezwłocznej korekty nieprawidłowych danych. Biorąc pod uwagę cele przetwarzania, mają Państwo prawo żądać uzupełnienia niekompletnych danych.

3)    Prawo do usunięcia danych ("prawo do bycia zapomnianym")
Mają Państwo prawo do usunięcia danych, jeśli ich przetwarzanie nie jest wymagane. Na przykład, jeśli dane nie są już potrzebne do pierwotnego celu, anulowano oświadczenie o ochronie prywatności lub dane zostały nieprawidłowo przetworzone.

4)   Prawo do ograniczenia przetwarzania
Mają Państwo prawo do ograniczenia przetwarzania danych, np. jeśli uważają Państwo, że dane osobowe są nieprawidłowe.

5)    Prawo do przenoszenia danych
Mają Państwo prawo do otrzymywania danych osobowych dotyczących Państwa w sposób uporządkowany, powszechny i w formacie możliwym do odczytu.

6)    Prawo do sprzeciwu
Mają Państwo prawo w każdej chwili sprzeciwić się przetwarzaniu pewnych danych osobowych dotyczących Państwa z przyczyn wynikających z Państwa konkretnej sytuacji.
W przypadku reklamy bezpośredniej, osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych dotyczących użytkownika w celach reklamowych; dotyczy to również profilowania, o ile jest ono powiązane z taką reklamą bezpośrednią.

7)    Prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych
Mogą Państwo wycofać swoją zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w dowolnym momencie, z przyszłym skutkiem. Nie wpływa to jednak na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego do momentu odwołania.




 
" "